Paniekaanvallen

Last van paniekaanvallen?

Een paniekaanval of angstaanval is heel vervelend. De eerste keer dat mensen een paniekaanval meemaken weten ze vaak niet wat er gebeurt. De angst wordt de baas. Je lichaam neemt het over en je gedachten gaan alle kanten op. Dat is heel bevreemdend.

Vaak krijgen mensen dan schrik om er weer een te krijgen. Zo heb je angst voor de angst.

Ook de plaats waar je de paniekaanval kreeg wordt dan vaak geassocieerd met de angst. Zo gaan mensen soms de snelweg, de winkel of de vergaderzaal vermijden. Uit schrik weer een paniekaanval te krijgen.

Vaak komt een paniekaanval in een periode, waarin er heel veel stress is. Of wanneer er iets moeilijks gebeurd is (een verhuis, verandering van job, relatiebreuk, verlies van een geliefde, …). Je staat of stond onder heel veel druk.

Je kan dit vergelijken met een drukvat. Als de druk te hoog wordt komt de spanning er langs een ventiel uit. In de vorm van een paniekaanval. Heel vervelend om te ervaren.

Hier werken we dus vaak met een ’tweesporenbeleid’. We verminderen de druk – de opgestapelde stress. Dat gaat ook als de paniekaanvallen al lang duren. Verder werken we waar nodig aan het neutraliseren van de associaties (de winkel, de snelweg, …).

Wil je meer weten?

Mail me dan met je telefoonnummer. Ik neem zo snel mogelijk contact op.

Of maak nu een eerste afspraak.

Maak een afspraak

Alex op de Weegh

Disclaimer