Getuigenissen

Een greep uit de getuigenissen

Vanessa V. – chocoladeverslaving

“Sinds enige tijd ben ik meer suiker beginnen eten, vooral chocolade is een probleem geworden. Ik heb de gewoonte aangenomen om na elke maaltijd een stuk chocolade te eten en op den duur ook tussendoor. Bijgevolg ben ik een paar kilo’s aangekomen. Al meerdere malen heb ik geprobeerd om dit te beperken, te vervangen door iets gezonds maar steeds had ik de ‘behoefte’ aan die suiker. Het blijkt dat mijn wil niet sterk genoeg is om dit te laten, de drang naar suiker is te groot, en dat het beter was om hulp in te schakelen. 
Via een collega (die overigens aan chips verslaafd was en er succesvol vanaf is geraakt) ben ik bij Alex terecht gekomen. Alles verliep heel rustig, ik heb de hypnose vlot ondergaan. Heel snel heb ik een verschil gezien, de gedachte om suiker te eten was niet meteen weg maar de behoefte wel. Ik kon perfect naar een winkel gaan en de ‘suikerafdeling’ voorbijlopen. Ook thuis laat ik de chocolade gewoon in de kast staan. Lichamelijk heb ik na 2 weken het verschil gevoeld, ik voelde me al beter in mijn vel en heb meer energie.  Na 2 weken heb ik een 2e sessie gehad om de drang naar suiker definitief te consolideren. Het doet zo’n deugd om geen zin meer te hebben in zoetigheden, ik heb nog wel een koekje met chocolade gegeten maar het deed met niets, heb er eigenlijk niet van genoten. 
Indien je écht wil stoppen met zo’n soort verslaving, beveel ik hypnose echt aan, zonder hypnose kostte het mij teveel moeite en was het niet gelukt.”

Karen D – te veel en ongezond eten

“Ik heb lang een stabiel gewicht gehad. Na enkele verlieservaringen was ik flink bijgekomen. Ik heb allerlei diëten geprobeerd maar niets leek echt te helpen, integendeel. Dan hoorde ik via vrienden van deze hypnose-methode. Aanvankelijk was ik wat argwanend. Ik kende hypnose enkel van de shows waar mensen onder hypnose de vreemdste dingen doen. Toch was ik ook nieuwsgierig. Ik voelde aan dat het niet een gebrek aan kennis (intussen had ik wel wat opgestoken van al die diëten :)) was maar dat er ergens een blokkade was om al die kennis effectief om te zetten in beter eetgedrag.

Tijdens de eerste hypnose sessie stelde Alex me onmiddellijk gerust: ik ging me alles herinneren en zou enkel in een toestand van diepe ontspanning gebracht worden waardoor ik contact kon leggen met mijn onderbewustzijn en teruggebracht kon worden naar de oorzaken van mijn ongezond eetgedrag. Dit voelt in het begin wat vreemd aan maar al snel ga je mee in het proces. Het was heel verrassend om via deze weg toegang te krijgen tot de dieperliggende betekenis van mijn eetgedrag. Tegelijk krijg je ook kapstokken aangereikt om dit proces om te buigen.

Na enkele sessies is er heel wat veranderd. Ik voel geen aandrang én onrust meer om teveel te eten én ongezonde snacks te nemen na mijn maaltijd.  Ik maak gezondere keuzes en zorg beter voor mezelf. Gemiddeld verlies ik 0,5 tot 0,75 kg per week. Ik heb geen haast want ik weet dat ik op de goede weg ben en mijn doel zal bereiken. Meer nog dan het verlies van de kilo’s heb ik het gevoel dat ik bevrijd ben van mijn snoepverslaving en dat ‘eten’ mijn leven niet meer beheerst.”

S.R. – faalangst

Ik heb al een heel aantal jaar last van faalangst. In elke situatie waarin ik beoordeeld werd was ik enorm gespannen. De angst om te mislukken en fouten te maken was dan zo groot dat het verschillende lichamelijke reacties veroorzaakte als hartkloppingen, versnelde ademhaling en gespannen spieren. Ik kon niet meer helder nadenken of logische redeneren. Eens je een angstaanval ervaart, is het zeer moeilijk om jezelf weer onder controle te krijgen. Ik ging vaak de situatie uit de weg, om niet geconfronteerd te worden met die gespannen gevoelens. Dit had uiteraard een enorme impact op mijn academische prestaties.

Ik was heel blij toen ik terechtkwam bij Alex. Hij stelt je echt gerust en legt heel duidelijk uit wat hypnose wel en niet is en wat je ervan kan verwachten. Alex neemt echt de tijd om te luisteren naar jouw problemen en verwachtingen. De hypnose sessie op zich verliep heel vlot. Op geen enkel moment voelde ik mij onveilig of ongemakkelijk. Meer nog ik ervaarde een enorme rust. We zijn nu bijna een week verder en ik heb het gevoel dat de scherpe kantjes van mijn faalangst ervan af zijn en dit al na één sessie. Ik ben heel tevreden en raad mensen zeker aan om hypnose een kans te geven.

Met vriendelijke groeten,

Silvy – plotselings panische angst op het werk

“Hey Alex,

Alles gaat eigenlijk super goed. Mijn vriend en ik hadden het afgelopen week nog over jou dat je echt wel wonderen hebt gedaan.
Het werken met sproeistoffen en messtoffen leveren lukt echt super. Ik doe nu wel altijd handschoenen aan maar die helpen mij echt met het wat te verwerken. Het seizoen is echt goed gegaan.
Ik doe mijn job weer graag. Heel heel af en toe denk ik soms van oei maar dan adem ik rustig en komt alles terug goed 😀.
Echt waar ik kan u niet genoeg bedanken.
Je hebt mij weer de oude Silvy gemaakt in de positieve zin.

Dank je wel !!!!”

M.D. – verkeerde eetgewoontes

“ Ik heb de hypnose als zeer deugddoend ervaren. Vooraf was ik wat zenuwachtig; ik was vooral bezorgd dat het mij niet zou lukken om in hypnose te gaan. Een beetje prestatiedruk toch. Maar wonderwel ging het zeer vlot. Het was nodig om mij ten volle te concentreren, maar het lukte wel.

Ik vond jouw aanpak zeer aangenaam. Je kon mij geruststellen en gaf mij ook vaak aan dat alles wat er gebeurde ok is. 

De sessies hebben zeker effect op mijn eetgewoontes en ben ondertussen 3 kg lichter. Ik moet wel blijven bewust mijn best doen om de signalen van mijn lichaam te respecteren. Vooral bij overvloed is het verleidelijk om over de grens te gaan groot.” 

Sara V. – verslaafd aan chips

“Ik was verslaafd aan chips. Elke avond had ik een onweerstaanbare drang naar chips. Een XL zak at ik voor de tv ongemerkt helemaal op. Ik reed er zelfs voor naar de nachtwinkel als ik ze speciaal niet in huis had gehaald. Dankzij Alex was ik in 2 sessies van mijn verslaving verlost.  Sinds de hypnose zegt het mij helemaal niets meer. Ik voel me fitter en gezonder. Mijn vriend zegt dat ik ook rustiger ben geworden.”

Nancy D. – verslaafd aan chocolade

“Door de hypnose bij Alex ben ik eindelijk verlost van mijn verslaving aan chocolade. Op het werk maar vooral ’s avonds at ik telkens chocolade: pralines, mignonettekes, tabletten, koekjes met chocolade. Als er maar chocolade in zat. Ik had al allerlei diëten geprobeerd om af te vallen. Telkens hield ik dat een paar weken vol en dan kwam ik terug nog meer aan. Ik heb nu geen enkel zin in chocolade meer, ben als vanzelf afgevallen (8 kilo tot nu toe) en voel me veel beter in mijn vel. Ik wou dat ik de hypnose eerder gedaan had. ”

Nina V. – angsten in loopbaan

“Hypnose Praktijk Leuven is de perfecte plek om kennis te maken met hypnose. Alex is heel rustig en stelt je snel op je gemak. Tijdens het gesprek vooraf gaat hij snel naar de kern van je probleem. Ook de hypnose zelf is heel aangenaam, je bent gewoon diepgaand ontspannen maar je hoort alles en je kan je elk moment bewegen (of je neus snuiten 😉 ). Alex heeft mij heel erg geholpen met de angst om te springen als zelfstandige. Je bent bij hem zeker in goede handen!”

Lies D – burnout en HSP

“ik kwam bij Alex terecht op aanraden van Nina (van ’t Pure Vrouwtje), die ik uit mijn netwerk ken.  Na 3 burn outs was ik aan het afstevenen op een 4de burn out en ik had al genoeg therapie en coaching gevolgd en zocht een alternatief.  Ik had al eens iets gelezen over het herprogrammeren van je brein en sprak Nina hierover aan.

Zo kwam ik bij Alex terecht die me leerde om los te laten en een rem inbouwde zodat ik voor het eerst in veel jaren voor mezelf leerde kiezen zonder me daar schuldig over te voelen.

Ik heb mijn verlatingsangst overwonnen en kwam te weten dat ik geen bindingsangst heb en wel degelijk open sta voor een nieuwe relatie.

Vol zelfvertrouwen stapte ik na mijn 3rde sessie naar huis.  Ik merk een sterke vooruitgang na 1 maand en 3 sessies en heb weer zin in het leven!”

Luc V. – overgewicht, 20 kg afgevallen op 12 maanden

“Ik heb de hypnose als zeer prettig ervaren. Ik wist eerst niet wat ik ervan verwachten moest. Alex heeft mij op 1 sessie van mijn suikerverslaving afgeholpen. Sinds de hypnose eet ik geen snoep meer, terwijl ik het vroeger de hele dag door at. Er zit zelfs een zakje snoep in mijn rugzak en ik kom er niet aan, heb hier ook helemaal geen behoefte meer aan. Zeer tevreden!”

Nicole D. – te veel eten en snoepen

“Door de hypnose ben ik al 10 kilo afgevallen. Als ik dit eerder had geweten had ik al die diëten niet hoeven doen. De hypnose zelf was helemaal niet eng, je hoort alles. Nu eet ik kleinere porties en vooral: ik snoep niet meer. Bedankt, Alex!”

E.H. – te veel eten

“Dag Alex, ik wou je toch even nog eens bedanken voor je hypnotherapie. We zijn nu twee maanden verder en 12 kg lichter. 😉 . Ongelofelijk! Het emotioneel eten is echt wel weg. De goesting is er soms wel met momenten, maar de drang is weg. Ik kan gemakkelijker de klik maken om er af te blijven. Dus nog eens heel erg bedankt! Op naar de volgende 12kg😉

Carina B. – snoepen en verdriet

“Hoe het werkt weet ik niet maar na de eerste hypnose heb ik niet meer gesnoept. Één keer heb ik een koffiekoek gegeten. Ook drink ik veel meer water. Vroeger dacht ik dat water voor de vissen was en dronk ik 2 liter koffie per dag. Nu drink ik maximaal 3 tassen koffie en de hele dag door water. Na de hypnose vind ik water lekker. Ik begin nu met 2 glazen op mijn nuchtere maag. Heel vreemd. Ondertussen zijn we 5 weken verder en ben ik al 3,6 kg afgevallen, van de 10kg (liefst 15kg). Gewoon vanzelf. Soms heb ik nog een hongergevoel en dan eet ik een stuk fruit of drink ik wat water en dan is dat over. Door de hypnose heb ik ook het jarenlange verdriet over de dood van mijn 2 hondjes kunnen verwerken. Mensen zeggen ” ge ziet het aan je.”

M.V. – ongezonde eetgewoontes

Sinds ik de eerste keer bij jou kwam ben ik 4,5 kg afgevallen wat ik een schitterend resultaat vind. Ik eet veel gezonder maar ook veel minder. Mijn mantra is nu “mijn lichaam is geen vuilbak”. Ik heb niet meer zoveel zin in zoetigheid maar af en toe eet ik nog wel eens een ijsje of pannenkoeken en ik ga ook nog op restaurant. De light frisdrank opgeven is niet helemaal gelukt maar ik drink er minder van.
Ik ben dus zeer tevreden en dat alles dankzij jou.
Vriendelijke groeten,

E.J – vliegangst

De vlucht is super verlopen.Ik had totaal geen stress.Zo blij dat ik bij je langs geweest ben. Je hebt me van mijn grootste angst verlost . Dikke merci. Groetjes

Wil je weten of hypnose geschikt voor jou is? Neem dan contact met mij op en we bekijken samen hoe ik jou kan helpen. Bel op 0485 – 169 153 of mail via onderstaande knop.