Angsten

Heb je last van angst?

Angsten zijn er in alle soorten en maten. Sommige mensen hebben last van (zelfs maar de gedachte aan) een bepaalde situatie, persoon of dier. Het kan ook een algemeen gevoel zijn.

Angst kan te maken hebben met iets uit het verleden of iets wat je in de toekomst verwacht.  Anderen hebben zoals gezegd last van een algemeen gevoel van spanning in het hier en nu. Bij sommigen slaat dit door in paniekaanvallen. Vaak lijken die uit het niets te komen. Er ontstaat dan soms angst om een paniekaanval te krijgen.

Soms is het met periodes beter of erger.

Kortom wat angst is ervaart iedereen op zijn of haar eigen manier. Met verschillende lichamelijke klachten en met jouw eigen gedrag om er mee om te gaan (vermijden, ‘vechten’, …)

De “top 10” van de angsten, die we het meest tegenkomen:

Faalangst, emetofobie (angst om over te geven – dit komt vaker voor dan mensen denken), rijangst/snelweg-angst, angst om voor een groep te spreken of iets te presenteren, angst voor dieren ( katten, honden, vogels, wespen, bijen, spinnen, ..), sociale angst, bindingsangst of verlatingsangst, angst voor de tandarts of medische onderzoeken of behandelingen, angst voor injecties en naalden, angst dat jou of je geliefden iets overkomt, vliegangst, claustrofobie, hoogtevrees, …

Je bent zeker niet de enige met angsten.

Uit de gezondheidsenquête van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (2001) blijkt angst bij ongeveer 6% van de Belgische bevolking boven de 15 jaar aanwezig te zijn. Een andere studie toont aan dat 6% van de Belgen (boven de 18 jaar) over de laatste 12 maanden een angststoornis had (Bruffaerts et al., 2004). Dat zijn bijna 700.000 mensen in België, die onder een bepaalde vorm van angst, fobie of paniekaanvallen lijden.  Je bent dus zeker niet alleen.


De angst stoppen

Soms gaat de angst vanzelf weg of lukt het met behulp van familie en vrienden de angst te overwinnen.

Ik help al jarenlang dagelijks mensen voor wie het meer moeite kost zonder angst te leven. Samen analyseren we jouw angstduiveltje, ruimen op wat er nog moet worden opgeruimd en je leert jezelf terug in rust brengen.

Ik werk met verschillende manieren om samen met jou die veranderingen te maken: hypnose, Live The Connection en de Matrix Methode. Allemaal technieken, die in de loop van de jaren hun effectiviteit bewezen hebben om angsten weg te nemen.

Het doel is je zo snel mogelijk van je angst af te helpen.

Contacteer mij nu voor een afspraak of meer info.

Of maak zelf een afspraak in de online agenda:


Wat anderen zeggen:

  • E.J. – dame met zware vliegangst. Ze kon alleen nog met de auto op vakantie. Hierdoor beperkte ze ook de mogelijkheden van gezinsleden.

Na de 2 sessies bij jou ben ik dan met het vliegtuig 2 weken op vakantie naar Griekenland gegaan. Ik was zowel vooraf als tijdens de vlucht gewoon heel rustig. Vreemd maar waar. Er was tijdens de heenvlucht wat turbulentie, dat was wel nog wat spannend. Maar het ging zo goed. Het is heel fijn dat ik nu verder weg op vakantie kan. Dankjewel Alex!

  • G.V. – man met angst om op de autostrade te rijden. Iets wat hij voor zijn werk regelmatig moet doen.

Op een dag kreeg ik uit het niets een paniekaanval in de wagen en heb ik mij aan de kant moeten zetten. Ik ben met de grootst mogelijke moeite op mijn bestemming geraakt. Sindsdien liep het zweet over mijn rug alleen al bij de gedacht dat ik de autostrade op zou moeten. Door mijn werk moest ik wel en het was verschrikkelijk. Na de hypnose is mijn angst verdwenen en kan ik gewoon zonder schrik overal heen.  Het lijkt nu raar dat ik er ooit zoveel angst voor had.

  •  Dame met angst voor de tandarts, die een wortelkanaalbehandeling moest ondergaan.

Dankzij de zelfhypnose heb ik geen enkele schrik gehad. Integendeel: ik was zelfs erg rustig, wat we enorm verbaasd heeft. Hierdoor was de behandeling ook sneller voorbij naar mijn gevoel. 

  • Jongeman met sociale fobie, die hierdoor heel veel moeite had om zijn nieuwe werk te kunnen doen.

De schrik om misselijk te worden en over te geven wanneer ik in een groep kom is weg. Het gaat goed nu.

  • Student KULeuven met angst om over te geven (emetofobie)

Na 2 sessies was ik van mijn braakangst verlost. Ik durf nu gewoon weer naar de les te gaan.

  • Man, 46 jaar – jarenlang schrik om in groepen het woord te nemen

Bevrijdend. Er is precies een hele last van mijn schouders gevallen.

  • S.R. studente KULeuven met faalangst, die hierdoor meerdere malen gebuisd is voor hetzelfde vak

Ik was heel blij toen ik terechtkwam bij Alex. Hij stelt je echt gerust en legt heel duidelijk uit wat hypnose wel en niet is en wat je ervan kan verwachten. Alex neemt echt de tijd om te luisteren naar jouw problemen en verwachtingen. De hypnose sessie op zich verliep heel vlot. Op geen enkel moment voelde ik mij onveilig of ongemakkelijk. Meer nog ik ervaarde een enorme rust. We zijn nu bijna een week verder en ik heb het gevoel dat de scherpe kantjes van mijn faalangst ervan af zijn en dit al na één sessie. Ik ben heel tevreden en raad mensen zeker aan om hypnose een kans te geven.

  • S. – jongedame met plotselings panische angst op het werk

“Hey Alex,

Alles gaat eigenlijk super goed. Mijn vriend en ik hadden het afgelopen week nog over jou dat je echt wel wonderen hebt gedaan.

Het werken met sproeistoffen en messtoffen leveren lukt echt super. Ik doe nu wel altijd handschoenen aan maar die helpen mij echt met het wat te verwerken. Het seizoen is echt goed gegaan.

Ik doe mijn job weer graag. Heel heel af en toe denk ik soms van oei maar dan adem ik rustig en komt alles terug goed ?.

Echt waar ik kan u niet genoeg bedanken.

Je hebt mij weer de oude S gemaakt in de positieve zin. Dank je wel !!!!”


Hoe werkt het?

Na een voorgesprek is alles erop gericht om de (vaak onbewuste) triggers op te heffen.

Je hoeft daarbij niet te weten ‘waar de angst vandaan komt’ of waarom je het ervaart.

Het belangrijkste is dat je opmerkt wanneer het zich voordoet en waar je dat aan merkt (gevoel, lichaam, gedachten, …).

Wil je meer weten of een eerste afspraak maken?

Contacteer me dan nu met een korte omschrijving en je telefoonnummer. Ik neem zo snel mogelijk contact op.

Of maak zelf een afspraak in de online agenda:disclaimer