HSP

Hooggevoeligheid

Heb jij als HSP ook veel last van prikkels van buitenaf? Leidt dit bij jou gemakkelijk tot  stress en  vermoeidheid?

Voor veel hooggevoelige mensen is de grootste uitdaging om bij zichzelf te blijven.  Je vangt veel prikkels op die vaak intens binnenkomen en voor je het weet voel je jezelf niet duidelijk meer. Dat uit zich dan bijvoorbeeld in een leeg, vermoeid of uitgeput gevoel en kan zich ook kenmerken door een chagrijnig of overspannen gevoel.
Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Want langdurige blootstelling aan prikkels, op het werk of thuis, kan chronische stress en/of burn-out veroorzaken. Je geestelijke en lichamelijke weerstand gaan nog verder omlaag en zo geraak je in een negatieve spiraal waar je nog moeilijk uitgeraakt.

Met hypnose leer je je te wapenen tegen allerlei externe en interne prikkels. Onder hypnose plaatsen we een ‘filter’ om jezelf te af te schermen tegen overprikkeling van buitenaf.

Veel prikkels komen ook ‘van binnen’. Een heel druk hoofd, gedachtenmolens, emotionele reacties, waarvan je niet weet waar ze nu vandaan komen etc..

In hypnose gaan we allerlei vastzittende emoties opruimen. In hypnose kun je beter verbanden zien en oorzaken van bepaalde overtuigingen herkennen. Als je weet waar het van komt dan kan het ook verholpen worden.

Hypnose is heel helpend bij juist dat onbewuste niveau. Het kritisch nadenken staat aan de zijlijn.

De meeste mensen zijn in 2 tot 3 sessies geholpen en staan terug in hun kracht. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en doelstellingen. Ik stem de behandeling telkens af op jouw noden en ambities.

Tijdens de eerste sessie doen we daarom ook een uitgebreid voorgesprek. Ik leer jou kennen en jij mij ook.

Daardoor kun je na de hypnose terug beter voor jezelf zorgen. Je voelt je rustiger, zowel op het werk al thuis. Je zelfvertrouwen groeit en bent beter in staat negatieve energieën bij je weg te houden. Je voelt je eigen gevoelens terug duidelijker en bent in staat ernaar te leven.

Getuigenis van Lies D

“ik kwam bij Alex terecht op aanraden van Nina (van ’t Pure Vrouwtje), die ik uit mijn netwerk ken.  Na 3 burn outs was ik aan het afstevenen op een 4de burn out en ik had al genoeg therapie en coaching gevolgd en zocht een alternatief.  Ik had al eens iets gelezen over het herprogrammeren van je brein en sprak Nina hierover aan.
Zo kwam ik bij Alex terecht die me leerde om los te laten en een rem inbouwde zodat ik voor het eerst in veel jaren voor mezelf leerde kiezen zonder me daar schuldig over te voelen.
Ik heb mijn verlatingsangst overwonnen en kwam te weten dat ik geen bindingsangst heb en wel degelijk open sta voor een nieuwe relatie.
Vol zelfvertrouwen stapte ik na mijn 3rde sessie naar huis.  Ik merk een sterke vooruitgang na 1 maand en 3 sessies en heb weer zin in het leven!”

Vind hier meer informatie over HSP:

Volg je vuur – Online training rond hooggevoeligheid

De Wereld van Nina – Webshop met natuurlijke producten voor HSP

Online test – The Highly Sensitive Person, website van Dr. Elaine Aron

VDAB – Artikel Hoogsensitief op het werk.