Hypnose

Wat is hypnose precies?

Hypnose is een krachtig en bovendien prachtig hulpmiddel om onbewuste problemen te doorbreken.  Wanneer je in een staat van hypnose bent is het veel gemakkelijker de onderliggende oorzaken van je probleem te achterhalen en deze bij de bron aan te pakken. Zo komt jouw onderbewustzijn in lijn met je bewustzijn en wordt je van binnenuit gesteund om je doelen te bereiken.

We werken met hypnose op permanente gedragsveranderingen. Het is geen show waarbij mensen een citroen eten en geloven dat dit lekker is.  Met hypnose pakken we de problemen bij de bron aan.

Er bestaan heel wat mythes en legendes rond hypnose. Hypnose is absoluut niet magisch of occult maar wél een staat van zowel fysieke als geestelijke ontspanning. En dit terwijl er een sterke focus of concentratie aanwezig is, gericht op een specifiek onderwerp (angsten, fobieën, paniekaanvallen, belemmerende gevoelens, …).

In hypnose  is het onderbewustzijn gemakkelijk toegankelijk. Op die manier kunnen er suggesties worden gegeven die onmiddellijk opgenomen worden door het onderbewustzijn en de gewenste veranderingen of aanpassingen worden vrijwel meteen doorgevoerd.

Het onderbewustzijn werkt immers razendsnel. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een moment waarop je zit te dagdromen en je ineens een flashback krijgt naar een moment uit je kinderjaren. Jouw onderbewustzijn neemt je op die moment mee terug in de tijd.

Hieronder nog enkele veel gestelde vragen over hypnose:

> Ben ik in slaap tijdens hypnose?

Je bent niet in slaap tijdens hypnose. Je bent heel ontspannen zowel geestelijk als lichamelijk. Je hoort wat er om je heen gebeurt. Vergelijk het met dagdromen.

> Ik ben bang dat de hypnotiseur mij in zijn macht heeft!

Helemaal niet nodig! Je doet nooit iets wat je niet wilt of wat tegen je principes is. Je verliest op geen enkel moment de controle. Je kunt ook gewoon antwoorden op de vragen, die ik je stel.

> Hoe verloopt het hypnose proces?

Je bent je de hele tijd bewust van wat er gebeurt, het is geen slaap. Hoewel je je ogen gesloten hebt hoor je alles en voel je wat er rondom je gebeurt. Je zit comfortabel in een ontspannen houding. Je ademhaling kan langzamer worden en je spieren kunnen zich ontspannen. Je gevoel van tijd kan vervormen zodat het lijkt alsof de sessie voorbij vliegt.

> Wat kan ik voelen tijdens de hypnose?

Mensen ervaren hypnose op verschillende manieren. Het kan aanvoelen alsof je in gedachten verzonken bent. Je kan je hyper-gefocust voelen op een gedachte of idee, zoals wanneer je in “flow” bent. Je kan je ook vredig voelen.De meeste mensen ervaren hypnose als heel ontspannend.

> Straks kom ik niet meer uit hypnose!

Je kunt niet in hypnose “blijven steken”. Aan het einde van de behandeling wordt de hypnose beëindigd. Als er iets gebeurt met de hypnotherapeut kom je zelf uit hypnose of val je in slaap en word je daarna gewoon wakker.

> Ik ben niet te hypnotiseren.

Iedereen die daartoe bereid is kan gehypnotiseerd worden. Als je de instructies van de hypnose therapeut wil opvolgen kan die de behandeling doen. Vertrouwen is daarom belangrijk.

Wil je weten of hypnose geschikt voor jou is? Neem dan contact met mij op en we bekijken samen hoe ik jou kan helpen. Bel op 0485 – 169 153 of mail via onderstaande knop.